GLAS ISTRE: Članovi glazbene rezidencije “PIONIRSKI DOM” darivali dječji dom Ruža Petrović

PULA – Bilo je veselo jučer u Dječjem domu “Ruža Petrović” gdje su članovi glazbene rezidencije “Pionirski dom” darivali štićenike. Rezidencija “Pionirski dom” je međunarodni studijski projekt koji spaja suvremenu glazbu s autorstvom pjesnika, a koji je u prostoru udruge Tondak u Rojcu pokrenuo nagrađivani pulski producent Edi Cukerić.
Uz maksimalnu otvorenost prema raznim žanrovima, ovaj program glazbene suradnje objavljen je u digitalnom obliku na pionirskidom.bandcamp.com pa su se uz simboličnu cijenu downloada u konačnici prikupila sredstva za kupnju glazbenih instrumenata. U suradnji s Euro-Unitom i njihovim pulskim predstavnikom Danielom Šterpinom, članovi rezidencije su jučer donirali glazbene instrumente s ciljem poticanja autorskog stvaralaštva kod djece štićenika Dječjeg doma “Ruža Petrović”.
Prva je ovo donacija sudionika “Pionirskog doma”, a Cukerić najavljuje da će postati tradicionalna jer će svake godine iz tog pulskog laboratorija zvuka izlaziti novi glazbeni materijali od čijih će se prihoda donirati nova glazbala.
Osim inicijatora projekta i producenta Edija Cukerića, u prvoj peteročlanoj rezidenciji sudjelovali su pjesnik, glazbenik, frontmen grupe Goribor Aleksandar Stojković St, gitarist i klavijaturist pulske grupe The Chweger Alen Rosanda, glazbenik iz benda Snovi, ton majstor i producent Branko Crnogorčić te jedan od najznačajnijih hrvatskih jazz glazbenika mlađeg naraštaja Luka Žužić, koji nije mogao jučer doći, ali zato je tu bio Šterpin. U ime doma donaciju je primio Dragan Derfi.
Cukerić se zahvalio svima koji su svojim prilozima po- mogli da ovaj humanitarni projekt zaživi te pozvao ljubi- telje glazbe da i dalje posjećuju stranicu “Pionirskog doma” u što većem broju kako bi donacijama omogućili člano- vima rezidencije da mogu beskompromisno predstavljati trendove i dostignuća u domeni suvremene glazbe, a samim time i potpomoći kupnju glazbenih instrumenata za štićenike Dječjeg doma Ruža Petrović u Puli.
Tijekom siječnja na web stranicama pionirskidom.com bit će objavljena i druga rezidencija na kojoj su uz stalne pulske članove sudjelovali Mario Knezović iz mostarske grupe Zoster te DJ i producent Filip Motovunski.
M. Ra.

Članak u .PDF formatu možete pogledati na linku:
23.12.2017_g_11