Rezidencija „Pionirski dom“ je međunarodni studijski (audio) susret koji spaja suvremenu glazbu sa autorstvom pjesnika. To je platforma međunarodne suradnje i partnerstva, razmjena ideja, programa i projekata, mobilnost autora te afirmacija suvremenog umjetničkog izražaja glazbe i riječi.

Osim posvećenosti glazbenom i književnom izričaju suradnja na ravnopravan način intervenira i sa novim tehnologijama. Kombinacija suvremenih glazbenih žanrova i suvremene poezije upućuje na kompleksnost programa koji bi se trebao razvijati ekspresivnošću odgovarajućih umjetnika.

Program predviđa sinkronost umjetničkih izričaja u samom nastajanju i procesu rada, upotrebu i razvoj najnovije tehnologije za obradu i procesiranje zvuka te na kraju izvedbu uživo koja će biti zabilježena i objavljena.

Suvremeni pristup Rezidencije „Pionirski dom“ uključuje razvoj novih smjernica u samom produkcijskom pristupu zvuku i riječi kao i maksimalnoj otvorenosti prema raznim žanrovima, koji na taj način otvara nove mogućnosti interakcije.