trombonist, pijanist, aranžer

Luka Žužić rođen je 22. rujna 1986. godine u Puli. U šestoj godini počeo je svirati klavir. Od 1998. klavir uči u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci. Dvije godine poslije počinje svirati trombon, a od 2001. godine pohađa jazz-seminare Boška Petrovića u Grožnjanu prateći nastavu klavira i harmonije kod Emila Spanya te pohađajući big band radionicu pod vodstvom Sigija Feigla.

Godine 2002. upisuje studij klavira na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu, područni odsjek Rijeka, u klasi prof. Vladimira Babina. Iste godine upisuje i trombon u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci. Od 2005. godine studira jazz-trombon na Universität für Musik und darstellende Kunst Graz u Austriji u klasi Eda Neumeistera.

Klavir je diplomirao 2008. na Muzičkoj Akademiji Sveučilišta u Zagrebu, a jazz-trombon 2012. na Universität für Musik und darstellende Kunst Graz u Austriji.

Od 2003. godine stalni je član HGM Jazz Orkestra Zagreb koji je nastupao s velikim brojem jazz-glazbenika svjetskoga glasa. Randy Brecker, Don Menza, Dave Liebman, Peter Erskine, Barbara Dennerlein, Joseph Bowie, Toshiko Akiyoshi, Deborah Carter, Michael Abene, Karlheinz Miklin, Bob Mintzer, Peter Herbolzheimer, Deborah Brown, Jim McNeely, Lasse Lindgren, Dena DeRose, Luis Bonilla, Mark Feldman samo su neki od njih.

S HGM Jazz Orkestrom Zagreb bio je na brojnim turnejama u Italiji, Austriji, Srbiji, Makedoniji, Njemačkoj, Švedskoj, Cipru, Španjolskoj, Portugalu, Belgiji, Kini, Indoneziji, a godine 2006. nastupao na konferenciji International Association for Jazz Education (IAJE) u New Yorku.

Godine 2010. dodijeljena mu je ugledna nagrada Status u kategoriji jazz-trombon koju Hrvatska glazbena unija svake godine dodjeljuje najboljim instrumentalistima. Godine 2014. sudjelovao je u diskografskim projektima nagrađenima nagradom Porin u kategoriji jazz-glazbe: za album HGM plays the music of Ivo Robić HGM Jazz orkestra Zagreb u kojem je sudjelovao kao trombonist, te za izvedbu s albuma Runjić in Blue seksteta Ines Tričković za koji je napisao sve aranžmane.

Godine 2010. kao član European Jazz Orchestra pod vodstvom Tadeja Tomšiča sudjeluje u europskoj turneji orkestra.

Sklada i piše aranžmane za jazz-umjetnike i pop-izvođače. Svira i surađuje s HGM Jazz Orkestrom Zagreb, septetom B’s Funstellation, ansamblom Davor Križić Experiment,  sastavom Tamara Obrovac Transhistria Electric, Ansamblom za postmodernu umjetnost, Krunoslavom Levačićem, Ines Tričković, Kristianom Terzićem, Edom Maajkom, Massimom Savićem, Gustafima, Milom Elegović i drugima.

S jazz-pjevačicom Gordanom Kovačić osnovao je duo DuArte koji svojim konceptom i kreativnim izrazom nadilazi klasično poimanje jazz-glazbe ulazeći u zonu sofisticirane pop-glazbe i ambijentalnog jazza.

Stalni je član Jazz orkestra HRT-a u kojem svira trombon i piše aranžmane.